I ett tidigare inlägg skrev vi att man som hundägare måste tänka på sitt djurs hälsa. Allt fler husdjur lever med övervikt och det ligger i ägarnas ansvar att se till att ens djur mår bra, allt annat är ju egentligen djurplågeri – hur brutalt det är låter (det finns ju flera olika nivåer och olika uppfattningar kring detta begrepp givetvis). Sedan finns det kanske gränser för hur mycket man ska ta hand om sin lilla ögonsten.
I ÖP kan vi läsa hur en hundägare vill kunna ”vabba” (vara hemma med sjukt barn) fast med sin hund. Men eftersom det inte finns någon motsvarighet till vård av barn inom djurvärlden blir det lite krångligt, även om det faktiskt verkar bli mer och mer efterfrågat. Hunden kanske har genomgått en operation, måste ha medicin tre gånger om dagen efter ett insjuknande i en sjukdom eller kanske går runt i gips och tratt. Ja hur man egentligen då?
-
För en och en halv vecka sedan genomgick ettåriga taxen Qasanova en omfattande operation. Hans högra bakben hade börjat växa i en felaktig vinkel och hos veterinären konstaterades det att en tillväxtzon i benet slutit sig. Veterinären bröt av Qasanovas ben och sågade bort en del av benet för att det ska kunna växa nytt brosk. Qasanovas ben stöds nu upp av en stålställning som han ska ha i minst tolv veckor. – OP
Finns ingen ersättning att söka
Ja som det ser ut idag får man faktiskt ta tjänstledigt eller ta ut en surt förvärvad semestervecka om man har ett sjukt djur hemma som behöver vård, eller lämna över husdjuret hos någon som kan ta hand om det under arbetsdagen – men det är ju inte alla som har en snäll granne eller en pensionerad förälder att vända sig till.