Låt hunden hitta skogens guld

Att äta en kantarellmacka eller bli serverad en god kantarellsås kan få smaklökarna att jubla av glädje. Men om man inte vill köpa sin svamp gäller det stort tålamod att själv finna den. Att ta hjälp och träna upp hunden är något som man kan göra för att både få mer svamp men även aktivera sin hund.

hund (2)Hundar mår otroligt bra av träning och att bli aktiverade. Dock är många hundägare dåliga på att sköta om sina djur på bästa sätt. Ofta blir de mer som människor än djur och får människomat och får leva nästintill som en människa. Detta blir på både gott och ont och vill man ta hand om sin hund bör man aktivera den – oavsett ras. Vad som passar alla hundar, men som kräver ett stort tålamod, är att träna upp sin hund att plocka svamp.

Alla hundar kan hitta svamp

Om du tvivlar på att din hund kan finna svamp så gäller det att tänka om: alla hundar går att träna upp så de finner skogens guld enligt en artikel från Aftonbladet. Men det gäller att ha tålamod och att inte gå på för hårt i början. Träna korta intervaller, var noga med belöningar och så kan du även lägga ut egenköpta kantareller i skogen för att träna så hunden enkelt gör rätt – om det skulle vara ont om guldet precis där du befinner dig. För det gäller att boosta upp hundens förtroende för sitt svampletande.

Glöm bara inte Garmin GPS från Active Outfit, bra kläder och en riktigt stor korg inför skogspromenaden. Tänk även på att hålla koll på hunden och träna den så den inte äter giftig svamp. Mycket fakta finns på giftcentralen och enligt ett pressmeddelande får ett djursjukhus så kan man se att symptom uppstår redan efter en timma. Plocka även med svampen för att visa veterinären. Dock får man hoppas att detta aldrig inträffar.