Djuren på nätet

Djur blir bara mer och mer populära på internet. Videoklipp med djur, bloggar med djur och konton på sociala medier med bara djur, har alla en stor plats på nätet. Djurälskarna är många därute och tycker man själv om djur kan en idé vara att börja sprida sina egna bilder, klipp och historier om djuren på nätet.

5485047-dog-computer-pc-tablet

I höst blev ännu ett djurklipp oerhört populärt på internet. Det handlar om hunden Chica som springer runt med en spindelkostym och skrämmer livet ur folk. I en artikel i Helsingborgs Dagblad kan man läsa om klippet som har fått nästan 107 miljoner visningar på Youtube. Söker man på ”funny cats” på Youtube har de första klippen som kommer upp runt 30 miljoner visningar. Att djur går hem på Youtube är det alltså ingen som kan säga emot. Har man några roliga djurklipp som man vill dela med sig av, kan man alltså bli riktigt populär på Youtube.

Hemsidor om hundar

Men även hemsidor och bloggar med djur har slagit igenom stort.  Till exempel har det startats en hemsida som handlar om parkour för hundar, skriver Mitt i Stockholm. På hemsidan kan man läsa om vad dogparkour är, hur man kommer igång och vilka redskap man behöver. Känner man själv att man vill starta en djurhemsida kan man bland annat skaffa ett webbhotell på https://sv.unoeuro.com/.

Djuren populära på Instagram

Även bildappen Instagram har blivit en plattform för folk som postar bilder på sina djur. Speciellt hundar och katter är populära och djuren med sina egna konton har blivit riktiga kändisar, kan man läsa på Metro. I USA finns det katter som har flera miljoner följare på Instagram. Några exempel är ”Nala_cat” och ”iamlillbub”. Anledningen till att just hundar och katter har fått så många följare tros vara för att de har egna karaktärer och kan visa mycket känslor i bilder.